Friday, November 19, 2010

MOMEN PERSAHABATAN,..

TEMAN,..
Dsini segalanya bermula,..
Kisah kau,aku dan kaliann,..
Merungkai sedikit nostalgia,..
Yang mewarnai kamar kehidupan,..
KALIAN,..
Mengajar aku erti kehidupan,.. 
Mendidik aku definisi kedewasaan,..
Mentarbiahku menjadi tabah dan pasrah,..
Berkongsi masa suka dan duka,..
Dalam menyusur arus kematangan usia,.
Nama kalian tetap abadi,..
Walau hanya persinggahan di hati,.
Kalian,pasti ceritera kite bersama,..
Akan ku coretkan,..
Didasar hati,..
Tetap tersemat di landasan ingatan,..
Walau pernah tercalar di hati ini,..
Kalian tetap bernama teman,..
Akan ku lakar indah,..
Momen persahabatan kau dan kalian,..
Dalam setiap ruang,..
Hati dan ingatan ini,..
Kerana semusim bersama kalian,
Seabad terasa rindu,..
Mesti persahabatan kian pudar,.
Maafkan aku temann!!




ni noor syafina jaafar,,..die ni kuad bercakap,.pot pet pot pet saje!!
best sangat moment nie kan korangg!!
kngn ni akan aku semat dalam atie,..
walaupon kite jauh nnti,aku tetap dekat ngan atie korangg!!
ni plakk kaka sajaratul,..
die nie memang sedap nyanyi lagu orang lame2,..
 Khatijah Ibrahim la katekan,,hehe,..
ikon versi 2010,..wakaka 


ai si gadis yang manis,..
lesung pipit di pipi terukir,..
hahaha,..
ni la kaka syarul,..
name die pjgg sgt,ta tahu nk spell,apetah ag n sebut,..
die ni  macam ntah2 pe je,but ur   NASI GORENGGG,..
sedappp seyhh!!tQ yee kaka!!nanty wat gy,tetibe laparrr!! 

amoyyy ya!!
hehe,ni name nye atikah,aku pggil die ieka je,ta pn amoyy!!
macam cine ta die nie,..ehee,..
then 1 kebolehan die,memang tererrr cakap china taw!
tyme nk g beli barangg,lau cine yg ngutuk,die mmg rembat la cine uh,,,
HEY,engat amoyy kwn aku ni ta tahu ke korgg ckp pe hah!!
dasar bukan Islam,,wakaka
tQ frenz to spend our heart to me,..

HANYA ENGKAU KEKASIHKU,HANYA AKU KEKASIHMU,,
DENGAN 1 RASA,DALAM 2 JIWA,KITA DITAKDIR BERSAMA,..!!
ni la fadilah,memang suke n layan jiwangg la lau dengar n nyanyi lagu nie,.
papepn sayangg,suare muu memang ley masuk audition ley,Really!!sumpahh,ta tipu,..
tQ ya being me as ur frenz,.


P/S:SOWII YA SANGAT2 PADE YANG TADE PIC KART SNIE,..
COZ PIC KORANGG TADE LAHH,..
tuhh la pasal,laenn kali tyme amek pictha,jomm join us ramaii2,..
TQ sooo muchh korangg,kenangan yg kite same2 lalui mmg ta pnh kecik lupekan,...
muah muah,lebiuu!!!

Thursday, November 18, 2010

di kedaii ibuu todayy,..

ohhh noo!!
kena jage kdaii kat kk plak,..nsb bek la kdai at ipohh ta on,..
raye haji ke 2 la katekannn,..
org agak ramai la gak,..tp aku just jd cashier gurl kat meja nie,..
go g bebeyh!!...u can do itt!!
then yg paling aku kusut sket adalah menjadi `kanak kanak` nye org gajii,.
kena jage adik kecik yg nakal dua nie,..
tp tape,nanty balik melake korg gak yg wat aku rinduu sgt,.

SINGA BETINAA!!
e2 lahh pangglan yg adik no4 aku gelarkan pada aku,..
siottt je kao kan,,kena lah nanty kat umah,.
kite maen geletek2 ya,..
erm so far kat kdaii arini jualannye amat memberangsangkan lah,..
weee,.tQ customerrr,..u r my idoll!!


tade pape dah kot nk share arini,busy je melayannn FB,BLOG n  adik2 nie,.
kaka keje sume hepii ak stay kdaii arinie,..
da lame ta dgr amoy melaka ni mbebel n soh seh, soh seh ttg gosip yg ntahh bile akan berakhir,..
huhuhu

MEE KARI!!
tQ ibuu,smpt gak bekalkan mkanan ni sume pada kamii
sygg lebey la managerr!!
uhuk uhuk,..sape plak yg panggil aku nie,..
nk ngutuk ke ngate uh hah??
MAYBE lahh yang baek2 en,en,en,..
ta baekk buruk sangke pada orgg,.
Mintak Maap balik ain,...
huhuhu

Lastly,...                                                                                                     Ikhlasentiasabadie,..filaira!!

Wednesday, November 17, 2010

raye hajii,..

17 november 2010,..

saat yg ditunggu-tunggu oleh umat Islamm,..
nak tahu nape,..mestilahh ta sabar nk tgk kerbauu,lembuu,kambingg,n ape2 yg berkaitan ngan nye,..kena sembelih,..
teringat tyme zaman Nabi dahulu kale,saat ni adalah hari yg paling penting wat kite sume,..

tapi,....malanggnye bagi si lembuu,..
pak kambingg,..
abangg kerbauu,..
suda tibe saat mereka2 kne dtg hukumnye,..tape2,,,nanty tyme di ujung akhirat korgg sume ad balasannye,..

by da wayy,nak cite hal kat kampungg tadi lah,..
mmg besh moment yg ta dpt dilupekann,..
1st g umahh opahh belah ayah,..
dalam kete ibuu da pesan jgn mam byk sgt,coz da mam at uma tadi,..
then ayah pn mam la lemangg ngan rendangg ayam,alamakk!!!!BASI,..
sowi opahh,hehehe,.

2nd,g uma opahh ibuu,..hehe
ni la saat yg paling ku tggu,..
nak merase mam rendang kuda,wakaka
sedap ke!!!
ntah,..
ta mam pn at last nye,..hahaha,..

then,riuhh rendahh la dapo opah,.
nk wat jelatahh:make by adik wa,..huhu
sedap2,..TQ najwa~~
erm nanty kite wat menu laen plakk kayy!!

satu ag nk mention ni,ayahh kasi duit belanjee,..
agak banyak lah jugak,
TQ my dad!!!sayanggggggggg ayahhhhh
wee,..~~
erm,pengorbanan yg ayah wat sgt2 dihargai sampai matie,..
memangg tanggungjawab ayah la kan,.kene keje keras!!
baru la powerr,tahun depan nak jadi DATO` katekan,..
ahaks,..
cite plak pasal ibuu,wat aku menyirap je pagy2,..
baru nk layan mimpi indahh,tup tup kne bgn,,
smygg raye suda comingg!!uhuks,..tp ta dpt g coz 'ehem',.
tahu lah an,..ABC(Allah bagi cuti)@bulan jatuh ke riba.
bak kate sygg aku lah,.
wakaka
IBU:bangun,da raye!!jgn nk melingkor je ag kat ateh katil uh,.
tuh la psl,laen kali jgn tido lmbt,facebook je memanjangg!!
NI LA FB ADDICT,masalah gak lau da ade internet sosial ni,..terlebey 0n9 plak,..
then,mandy2,..trun bwh,tgk sume menu mknn da terhidang rapi,,
ape lagi,MAKAN TYMEE!!...ehee,..

papepn kesah aku ni,hope sume rakan2 n shbt2 yg laen turut serta epii smbt raye haji 
yg serba kesederhanaan ini,..
jgn kite lupe jugak pd yg sudah tiade,.
g kubur pusare atok tady,..
sedeyy sgt mgenangkan yg suda pergi buat selamenye ,..
sedekahkan lah Al-Fatihah buat nya,..
ATOK,..kakyongg janji akn buat yang terbaik untuk ayah,ibuu n adik sume,.
u must get a proudly cucu nanty kayy.
cayalahh!!
doa cucumu sentiase menjadi satu ungkapan dlm setiap doa,..
amin ya rabbal alamin,..wallahualam,,

LAST but not least,seronok n hepii sebab dapat balik smbt raye haji 
yang serba indah nie,..
harapan moge thn dpnn bertambah erti dan makne wat selamenye,.
insyaallah,,(macam lagu MAHER ZAIN)....kununnye,..
ehee,..


Friday, November 12, 2010

bowlingg tyme,.. :)

ni tyme group "ade aku kesahh" maen bowlingg
best sangat join maen ngan kaka saja,kaka nad,ieda n ijam,..
TQ korangg,really syg sgt2
hehe,..
1stly,dpt sket je jatuhkan bola pin uh,.da lame kot ta maen,,
salu lau stress je g karoake at giant box,..
ni tibe lah masenye aku dapat menonjolkan bakat terpendamm,..tuutt,,,
opsss,kan da terlepas angin bakat maen boling uh,.wakakaka
2ndly,dapat pakai kamera dr 'ehem' la kowt,.
ntah ta tahu la sye,...wee,,
then ape agy take a lot of pic
ngan kwn2 n team ade aku kesah,..
korg sume sporting habis la,cayalahh!!
papepn yg tjadi,tournament boling kite tetap berjalan ngan lancarnye,,

tapi syg nye kan,membe uma b3-12 ta dapat join semuanye,..
masing2 suda ad komitmen masing2,al da bes ya kawan2 kuh,,
usaha tangge kejayaan,,usaha je ade tangge,uma b3-12 naek lift,..
canggih tuh,jgn ta tahu,,..
erm by da way,last but not least,..th  ni membawa seribuu erti dan makne wat diri aku,..
thanks 4 everythinggg,..
say yaaa,..~~


Tuesday, November 9, 2010

bas,..

arini g ipoh at kedai ibuu,..
naek bas wey,..
huhu,..
adik yg kecik skali,adik zatie sangat2 best
teruja je mukenye,..
hahaha,.
memang best moment minggu ni,balik kampungg,..
memang banyak kenangan yang ta dapat dilupekan,.

Saturday, November 6, 2010

geraam,,,,,

tady ade customer indian pmpuan,..
die dtgg dengan suami n anak kecik(boy)
then tgk so cute la dak uh,alih2 abis sume barangg die sepahkan,..
ciap balingg je
aku naik la panasssss kan,..
tapi  aku senyumm jehh,..
dlm nada geram(sabar ye kecik),..customer is ryte,..
dengan nada yang tinggi,indian tady jerit at anak die,..
ape agy,aku pn tpejamm mate,tkejut ngan jeritan die,..
so dengan kesabaran yg dianugerahkan oleh tuhan ke atas diri aku nie,..
aku pn tnye la,..
:anak auntie memangg nakal eh,buas,..
antie jawabb:e2 bukan anak saya lahh,da buas macam harimau,
saye pn susa mao jage die,..
memangg tangan die cekap nye,..

secare kesimpulannye di sini,
dalam idupp ni perlukan kesabaran dan kefahamann yg kuat dan utuh,..
al da bez ya kecik,...
keep it up.

saat yang tenangg,..

jage kedai ayahh at ipoh,..
hehehe
ngee,,.
sesorg je kowt,.
aku memangg anak ayahh yg hebad an,..
saye akan buktikan pd sume yg saye gak ley bahagiakan ibuu n ayahh
juge adik2,..
sambil menikmati nasi lemakk jagungg n nescafe o ais,..
ohh nikmatnye pberian yg diberikan olehNya,..
alhamdulillah,..
ngee,..bersyukur la sgt2,..
eh,eh,eh,..,..
wakakaka,..


jemputt makan sume,..
jemput je lahh
nk makan same ,minta maap la kayy,.
g beli sendiri la nampak gayenye,..
so how bout ngan org2 yg kurang n daif uh kan,..
sedey sangat mgenangkan kemiskinan yg mereka alami,..
aku doakan semoge mereka dilindungi oleh Allah supaya
sentiase mengingati yg Maha Esa,..insyallah,..
k lahh,mao mamam agy ni,..
continue da next talk nanty kay,..
hoke,..
papai,..
lebiu,
muah muah

Friday, November 5, 2010

sangat2 hepiii,...

saye sangat2 epiii todayy,..
banyak keje yang kena aku wat tok pamily aku,.
tq GOD to gv our life so good,..
nk kate hebad,tade lahh sangat,
tapi alhamdulillah,..ayahh n ibuu suksess dalam mencapai kjayaan
dlm job dorg,..
SAYANGG AYAHH,..
SAYANGG IBUU,..
bukan semudah yg sume akan pikir yang dorg telah membahagiakan
hidupp aku hingge mase kini.
ma life so brightful..